Et samarbejde mellem Løgstrup Borgerforening, Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn, The Animation Workshop i Viborg og Løgstrup Skole, samt Løgstrups Bypedeller, der har opsat skiltenevil, i et treårigt forløb, udmønte sig i 3 forskellige lokalhistoriske ruter gennem byen.

Hvert år vil det først ske i form af fortællinger for voksne, og senere kommer turen til børnene med animationsfilm, lavet af børnene selv, nemlig Løgstrup skoles to 5. klasser i hver årgang. 

Den første voksenrute blev officielt åbnet 30. september 2023. (En video fra premieren kan ses HER)

Den første børnerute blev åbnet den 22. marts 2024. (Se mere HER)

På børnedelen er der skabt et samarbejde mellem Løgstrup skole og The Animation Workshop i Viborg, som vil lære eleverne om animation og produktion, samt give dem viden om deres egen lokalhistorie. Undervisningen foregår på skolen hen over vinteren.

Håbet med hele projektet er at få flere generationer ud på en gåtur, hvor børn og voksne kan opleve byen og lokalhistorien sammen, men formidlet og oplevet forskelligt. Måske kan det føre til en snak om deres fælles lokalhistorie, siger Karina Riis Frederiksen, formand for Løgstrup Borgerforening.

Rent praktisk udgår alle ruter fra madpakkehuset på Himmerlandsstien ved Sognegården, hvor der er opsat et sklt med informationer om projektet og ruterne - en QR-kode til den enkelte rute viser et oversigtskort over ruten og vejvisning til den første post. Desuden er der en introduktion til fortælleren på børnedelen, musen "Løgis".  
  På posterne er der opsat skilte med to koder, en til børn og en til voksne. På hver rute er der 16-17 poster.

IMG 2465 Medium            LøgisDesign FarvedeStreger QR 

Der kræves ikke nogen speciel App, QR-koden scannes blot med telefonen.

Post 10 besk QR

Det er ikke tanken at QR-koderne lægges ud på nettet (de er heller ikke umiddelbart søgbare), fortællingerne skal opleves på stedet, så man kan sammenligne nutiden med fortiden - dog kan man, hvis browserfanerne ikke slettes på telefonen, genlæse/nærlæse fortællingerne i fred og ro senere.

Projektet er støttet af midler fra Nordea-fonden, Landdistriksudvalget i Viborg Kommune, Villum Fonden  og fonden for Sparekassen i Skals.

 

Fb ikon

 Løgstrup Borgerforening
info@8831borger.dk
Kontonr.: 9570 13552568

CVR:16221546

mob pay Klik her

Denne side bruger cookies, dog kun nødvendige for at siden fungerer og til statistik. Hvis du vælger at afvise cookies, kan du måske ikke anvende alle sidens funktioner.