Cykelløb

Det største cykelløb på dansk grund - Post Danmark Rundt - kommer i år til at gå
gennem Nordfjends og Løgstrup-området.
Således går anden etape af løbet den 7. august fra Skive mod Viborg via en rute langs Hjarbæk Fjord.
Cykelløbet køres rundt i Danmark fra den 6. til den 10. august. Og for første gang nogensinde kommer løbet til at gå igennem en stor del af vores område.

Anden etape går således fra Skive via Viborgvej - og ud for Nr. Søby bliver etapen for alvor sat i gang. Derefter går det ind over Ørum, Borup, Knudby, Taarup, Kvols, Fiskbæk, Hjarbæk, Vorde og Løgstrup - inden ruten fortsætter via Viborg til Aarhus.

Det er almindelig anerkendt, at netop vejene omkring Hjarbæk Fjord er populære i cykelkredse, fordi der er så mange små, hårde stigninger. Der er rigtig mange cykelryttere på vejene her generelt.

Og nu kommer det helt store løb altså hertil. Noget af en begivenhed for de små samfund på ruten. For er der noget, som cykelløbet Post Danmark Rundt er kendt for - så er det, at det skaber fest og farver i de områder, hvor løbet kommer igennem. Før rytterne kommer, så kører en stor reklamekaravane forrest og sørger for at sætte stemning op rundt på ruten - inden sportens stjerner kommer forbi lidt senere.

Og den store dag bliver altså torsdag den 7. august. Etape 2 starter fra Skive klokken 12.

Her er ruten beskrevet af arrangørerne:

Torsdag 7. august, 2. etape: Skive – Aarhus 195 km
2. etape, der med sine  195 km er årets længste, starter i Skive ved Limfjorden. Herfra går det udlangs Hjarbæk Fjord til Viborg og ned igennem Dollerup Bakker. Rødkærsbro og Tange Sø passeres inden Pøt Mølle stigningen ved Hammel. Resten af etapen mod Århus går det op og ned ad små veje og mange stigninger med passage af Borum Eshøj, Pinds Mølle, Fulden, Stilling, Solbjerg, Malling, Beder og Moesgaard bakken. I Aarhus afsluttes der på den klassiske rundstrækning, der altid byder på intens spænding, rundt om Marselisborg Slot med bakken på Oddervej. Der er opløb på Strandvejen ud for Tangkrogen. En lang og hård etape, der kan sætte sit afgørende præg på klassementet og benene.

En detaljeret rutebeskrivelse fra arrangørere, som Fjends Folkeblad netop har modtaget, viser den nøjagtige rute går gennem Ørum, Borup, Knudby, Taarup, Kvols, Fiskbæk, Hjarbæk, Vorde og Løgstrup.

Så der er en stor festdag i vente her på egnen, når Danmarks største cykelløb kommer her til. Post Danmark Rundt har altid nogle af stjernerne fra Tour de France med.

Comments